Пластик для переробки

Пластик для переробки


Пластик – це досить зручний матеріал. Однак, станом на сьогодні він складає майже 20% всіх відходів, які генерують мешканці планети. Звісно, це пов'язано, в першу чергу, з великою кількістю сфер його застосування. Пластик майже не розкладається в природі, і потрібно уважно стежити за тим, щоб правильно утилізувати його, а в ідеалі – використовувати вторинно.

Що робити з пластиком

Зрозуміло, в сучасному світі людина просто не має можливості зовсім відмовитися від використання пластику. Однак, можна зробити його застосування не таким шкідливим.

Після використання пластикової тари її потрібно вимити, а після повного висихання – максимально зменшити розміри. Пляшки можна пресувати або скручувати, контейнери легко сминаються. Упаковки, які виготовляються за технологією Tetra Pak, потрібно повністю звільнити від рідини – для цього краще використовувати ніж для відрізання кутка. Такі упаковки також повинні промиватися і зменшуватися в розмірах. Кришки також можна переробляти.

Пункти прийому

Як правило, пункт прийому пластику можна знайти в будь-якому місті. Однак, важливо звернути увагу на те, що всю пластику краще самостійно підготувати до прийому і переробки – промити її, очистити від органічних відходів і компактно упакувати. Звісно, як і при здачі будь-якої вторинної сировини, ви отримаєте невелике винагороду.

Зверніть увагу на те, що існує досить велика кількість різновидів пластику,  зазвичай її можна визначити по маркуванню. Кожен виріб з цього матеріалу маркується маленьким трикутником, в якому можна побачити число або літеру. За нею і визначається тип пластику, який ви тримаєте в руках. Зазвичай, деякі пункти прийому можуть займатися прийомом тільки одного або двох різновидів пластику. Однак, більшість таких пунктів приймає абсолютно весь матеріал, і сортує його вже самостійно.

Розкладання пластику в природі відбувається досить повільно. Також потрібно відзначити, що такий процес призводить до того, що в грунт проникає величезна кількість шкідливих для

Про компанію

Компанія Екоутіль надає послуги з прийому різних видів відходів для вторинної переробки. Ми купуємо макулатуру, відходи поліетиленової плівки, скло, метал, пластик, а також організовуємо автоперевезення. Детальніше

Останні Статті

Надіслати Заявку