Використання та здавання поліетиленової плівки

Використання та здавання поліетиленової плівки


Поліетиленова плівка – це досить зручний матеріал для упаковки. Він активно використовується як у виробництві, так і в побуті. Зрозуміло, це викликано крайньо позитивними характеристиками цього виробу. Однак, не багато хто знає про те, що використання плівки несе досить серйозну небезпеку. Її кількість з кожним роком тільки збільшується на смітниках, і вона досить повільно розкладається. Такі відходи сильно забруднюють планету. Але є і позитивний момент – таку плівку можна здати для вторинної переробки.

 Що робити з плівкою, яка вже використана

Сьогодні майже кожне велике і невелике місто дає можливість здати поліетиленову плівку на переробку. Існує велика кількість пунктів прийому такого матеріалу. Після цього плівку просто відправляють на заводи, виробничі комплекси і фабрики, які потім переробляють її.

Поліетиленова плівка – це така ж вторинна сировина, яка повинна використовуватися ефективно.  

Готуємо плівку до здачі

Зрозуміло, мити або прати плівку перед тим, як здати її, не потрібно. Однак, якщо у вас є можливість очистити її від залишків їжі – це буде тільки плюсом. Звісно ж, в ідеалі потрібно розсортувати плівку за видами і прибрати зайві елементи – це можуть бути кріпильні засоби або які-небудь залишки скотча чи елементів. Якщо ви розумієте, що вже назбирали велику кількість плівки – її можна просто віднести в пункт прийому.

Види відходів з поліетилену

Існує кілька груп відходів, які можуть використовуватися для переробки:

  1. Технологічно браковані вироби. Як правило, їх збирають прямо на виробництвах і відправляють на вторинну переробку відразу же – це може бути неправильно виготовлена пляшка або пакет.
  2. Матеріали, які вже використовувалися. Як правило, це саме той поліетилен, який був використаний і зданий свідомими громадянами. Сюди входять пакети і плівка, які ви вже використовували в побуті, однак, здали на переробку.
  3. Матеріали зі смітників. Звісно, активно переробляється і той поліетилен, який був просто викинутий. Існують компанії, які спеціалізуються на тому, щоб знайти його, організувати збір і відправити матеріал на переробку в подальшому.

Про компанію

Компанія Екоутіль надає послуги з прийому різних видів відходів для вторинної переробки. Ми купуємо макулатуру, відходи поліетиленової плівки, скло, метал, пластик, а також організовуємо автоперевезення. Детальніше

Останні Статті

Надіслати Заявку