Макулатура та як її збирати

Макулатура та як її збирати


Робота будь-якого офісу або установи пов'язана з великою кількістю паперів. Це і офіційні документи, і чернетки, і листи. Як правило, будь-який кошик для сміття вже до обіду наповнюється великою кількістю паперу, який більше не буде використовуватися. Зазвичай його просто відправляють у сміття разом з органічними відходами.

Однак, папір - це дуже цінна сировина, і її витрати необхідно обов'язково зменшувати, якщо це можливо. Тим паче, таке питання може бути вирішене без внесення сильних змін у роботу офісу.

Досить просто організувати для кожного працівника або кабінету місце, куди може відправлятися тільки використаний папір, який буде в подальшому здаватися для переробки - тобто стане макулатурою.

Як збирати макулатуру?

Існує кілька досить простих правил, виконання яких обов'язково дасть можливість навчитися грамотно і економно розпоряджатися ресурсом.

  1. Папір можна використовувати з обох сторін. Якщо матеріал готується для внутрішнього використання або вам потрібний чернетка - краще всього використовувати аркуш, який вже написаний з однієї сторони.
  2. Організуйте місце, куди співробітники могли б викидати тільки написаний і непотрібний папір - це дає можливість дисциплінувати працівників і створити для них зручні умови.

Який папір може стати макулатурою?

Макулатурою може бути абсолютно будь-який папір, який використовується в офісі - це і бланки, і прості аркуші, і навіть глянцеві журнали. Єдиний момент - потрібно обов'язково звернути увагу на те, щоб видалити з паперу будь-які скріпки або затискач. Не забудьте також про картонні коробки - вони також є виробами з паперу і можуть використовуватися вторинно. Обов'язково зверніть увагу і на них при зборі макулатури.

Що не може бути макулатурою?

До макулатури ні в якому разі не може відноситися будь-яке сміття харчового походження. Звісно, туди не можна викидати обгортки, склянки, будь-які пакування, які мають сліди поліетилену, харчової плівки або ж фольги. Не можна викидати у ящик для макулатури парчі від сигарет, касові чеки, пакування від печива і йогуртів, пластикові вироби. Також макулатурою не можуть бути паперові рушники та серветки і будь-які види ламінованого паперу або піддони.

Правила досить прості та виконуючи їх, ви допоможете зберегти навколишнє середовище.

Про компанію

Компанія Екоутіль надає послуги з прийому різних видів відходів для вторинної переробки. Ми купуємо макулатуру, відходи поліетиленової плівки, скло, метал, пластик, а також організовуємо автоперевезення. Детальніше

Останні Статті

Надіслати Заявку